Pečená cvikla s cesnakom: Toto jedzte, ak chcete schudnúť!

Chutnou pečenou cviklou môžete nahradiť akúkoľvek zemiakovú prílohu. Obsahuje oveľa menej kalórií.
[mashshare]

Ak je pre vás dôležité, aby ste jedli zdravo, no zároveň obľubujete chutné jedlá, potom musíte vyskúšať túto pečenú cviklu s cesnakom a rozmarínom.

 

 

Pokojne ju môžete jesť aj počas diéty alebo programu na chudnutie.

Cvikla má nespočetné množstvo dobrých vlastností, kvôli ktorým sa oplatí jesť ju pravidelne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Toto jedlo je skvelé samotné aj ako príloha. 

Účinky surovej cvikly na zdravie:

 

 

Podporuje obranyschopnosť

Posilňuje srdce a cievy

Znižuje vysoký cholesterol aj krvný tlak

Chráni telo a bunky pred voľnými radikálmi

Posilňuje vlasy a nechty

Podporuje funkciu pečene

Odkysľuje organizmus

Močopudná, podporuje obličky

Zlepšuje vyprázdňovanie

Podporuje tvorbu krvi

Zlepšuje pevnosť kože a kostí

 

 

Zmierňuje menštruačné bolesti

Pomáha unaveným očiam a zlepšuje zrak

Pomáha v boji proti alergiám a mykózam

Bojuje proti únave, aj chronickej únave

Prospieva vlasom, nechtom a pleti. Zabraňuje vzniku vrások a pokožke dodáva pružnosť.

Analgetický účinok – pôsobí proti bolesti,

Obsahuje súbor unikátnych stopových prvkov, ktoré v tejto kombinácií nikde inde nenájdeme ,

Bohatá na jód – dôležitá pri liečbe ochorení štítnej žľazy.

Okrem uvedených faktov je červená repa bohatá na vitamíny C a E, obsahuje železo, horčík, zinokdraslík.

Pre vysoký obsah kyseliny listovej je červená repa vynikajúca pre tehotné ženy – jej zloženie má priaznivý vplyv na bezchybný vývoj plodu.

Na zdravú prílohu z cvikly potrebujeme:

 

 

40 dkg cvikly

1 hlávka cesnaku

4 lyžičky olivového oleja

1 vetvička rozmarínu

soľ

korenie

Postup:

Cviklu dôkladne umyjeme, potrieme a potom nakrájame na dve alebo štyri časti, podľa veľkosti.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Strúčiky cesnaku rozmiestnite medzi plátkami.

Zmiešajte olivový olej so soľou a korením, potom ním posypte cviklu.

Necháme pol hodiny odležať, aby chute dobre prestúpili zeleninou.

 

 

Pridáme lístky rozmarínu a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 45-55 minút.

Keď je mäkká a (vyskúšajte do nej zaboriť ostrý nôž – ak to ide ľahko, cvikla je hotová).

Keď trochu vychladne, ošúpeme a podávame.

Prajeme vám dbrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes