Na prípravu kuracích pŕs existuje množstvo receptov a tento sa vám na prvý pohľad môže zdať celkom obyčajný.
Trik kuchárov je však v príprave kuracieho mäska, ktoré je vďaka tomuto postupu oveľa šťavnatejšie a jemnejšie!
Potrebujeme:
šálku s objemom 200 ml
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g kuracích pŕs
2 cibule
1,5 PL masla
400 g šampiňónov
150 g strúhaného syra
Na omáčku:
2 PL hladkej múky
1,5 PL masla
1 kyslú smotanu
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso najskôr uvaríme do mäkka v osolenej vode.
Medzitým si cibuľu nakrájame na malé kúsky a na masle ju osmažíme do zlatista.
Huby si takisto nakrájame na malé kúsky.
Orestujeme spolu s cibuľou.
Aby boli šampiňóny šťavnaté, dusíme ich pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni.
Uvarené mäso si nakrájame na kocky a zmiešame s hubami.
Na suchej panvici osmažíme múku.
Potom ju zmiešame s maslom a spolu smažíme ešte pár minút.
Zalejeme kyslou smotanou a dobre premiešame, aby neostali hrudky.
Pridáme šampiňóny s mäsom, navrstvíme do malých zapekacích misiek.
Posypeme strúhaným syrom.
Dáme zapiecť na 10 – 15 minút, aby syr vytvoril kôrku.
Hotovo.
Môžeme podávať s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!