Pripravte si tieto fantastické mäsové vrecúška so slaninkou.
Delikatesa, ktorej neodolá žiaden milovník mäsových pochúťok.
Táto lahodná kombinácia mäsa, slaniny a chutnej plnky si vás na 100% získa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
Na plnku:
20 ml rastlinného oleja
1 cibuľu
1 feferónku
1 červenú sladkú papriku
300 g šampiňónov
20 ml citrónovej šťavy
soľ
čierne mleté korenie
1 citrón
Ďalej:
200 g slaniny
2 cibule
100 g tvrdého syra
Omáčka:
200 g bieleho jogurtu
10 g horčice
40 g kečupu
5 g sladkej papriky
5 g sušeného cesnaku
2 nakladané uhorky
Postup:
Mäso si nakrájame na približne rovnako hrubé pláty a naklepeme cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.
Plátky slaniny si rozložíme na pracovnú dosku, vždy dva plátky do kríža a do stredu položíme plát bravčového mäsa.
Na panvicu si nalejeme olej a orestujeme si cibuľu, ktorú sme si očistili a pokrájali na kocky.
Feferónku si očistíme, pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.
Teraz si očistíme huby, takisto ich pokrájame na menšie kúsky a pridáme na panvicu.
Všetko opekáme 10 minút na strednom ohni spolu s citrónom.
Osolíme, okoreníme a premiešame.
Následne všetko preložíme do misky a nastrúhame si tvrdý syr na jemnom strúhadle.
Tvrdý syr zmiešame s hubovou zmesou a naplníme ňou bravčové plátky.
Potom zabalíme do malého batôžka a na vrch navlečieme krúžok cibule, aby sa nám mäsko nerozpadlo.
Takto pripravené batôžky, obalené do slaninky, si ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Kým sa nám mäso pečie, pripravíme si omáčku.
V miske si zmiešame jogurt s horčicou a kečupom.
Pridáme nadrobno pokrájané kyslé uhorky a premiešame.
Potom pridáme sladkú papriku, sušený cesnak, citrónovú šťavu a opäť premiešame.
Hotovo, môžeme podávať spolu s mäsom.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!