Veľká noc je takmer za dverami. Prinášame vám ďalší skvelý tip, ako pripraviť výnimočné predjedlo pre vašich hostí, po ktorom sa len tak zapráši!
Potrebujeme (pre 4 osoby):
150 g slaninky nakrájanej na tenké plátky
600 – 700 g zemiakov
6 vajec uvarených natvrdo + 1 surové
300 ml kyslej smotany
Olej, soľ a čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Zemiaky uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky aj uvarené vajcia nastrúhame.
Zvyšné vajce zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a korením.
Formu na bábovku vymastíme malým množstvom oleja a vyložíme plátkami slaniny – ukladáme ich husto vedľa seba.
Na dno navrstvíme časť strúhaných zemiakov, strúhané vajcia, smotanovú zmes a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžeme dochutiť soľou a koreninami. Nakoniec konce slaninky preložíme cez náplň a takto naplnenú formu vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Podávame ako predjedlo, alebo slanú chuťovku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: aledakonyhaja