Tip na perfektné predjedlo z formy na bábovku: Slaný veniec pripravíte jednoducho a bude ozdobou veľkonočného stola!

Veľká noc je takmer za dverami. Prinášame vám ďalší skvelý tip, ako pripraviť výnimočné predjedlo pre vašich hostí, po ktorom sa len tak zapráši!
[mashshare]

Veľká noc je takmer za dverami. Prinášame vám ďalší skvelý tip, ako pripraviť výnimočné predjedlo pre vašich hostí, po ktorom sa len tak zapráši!

Potrebujeme (pre 4 osoby):

150 g slaninky nakrájanej na tenké plátky

600 – 700 g zemiakov

6 vajec uvarených natvrdo + 1 surové

300 ml kyslej smotany

Olej, soľ a čierne mleté korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Uvarené zemiaky aj uvarené vajcia nastrúhame.

Zvyšné vajce zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme soľou a korením.

Formu na bábovku vymastíme malým množstvom oleja a vyložíme plátkami slaniny – ukladáme ich husto vedľa seba.

Na dno navrstvíme časť strúhaných zemiakov, strúhané vajcia, smotanovú zmes a takto pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Môžeme dochutiť soľou a koreninami.  Nakoniec konce slaninky preložíme cez náplň a takto naplnenú formu vložíme do rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

Podávame ako predjedlo, alebo slanú chuťovku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: aledakonyhaja

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes