CVIKLA, ZÁZVOR A MRKVA: Recept ktorý čistí pečeň, výrazne zrýchľuje metabolizmus a odstraňuje z tela tuk!

Spoznajte prírodného pomocníka, ktorý zvládne toto všetko!
[mashshare]

Pečeň plní veľmi dôležitú prácu aj pri detoxikácii organizmu a procesoch odbúravania tuko.

Takže ak ju preťažujete stravou a životným štýlom, spomaľujete jej fungovanie a to sa odrazí na vašej pohode a zdraví.

Ukážeme vám, ako môžete pomôcť tomuto veľmi dôležitému orgánu!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál femina prezradil recept na blahodarný nápoj, ktorý prospieva pečeni. 

Svoju pečeň môžete očistiť od odpadových látok a nepotrebujete na to lieky.

Poskytnite jej suroviny, ktoré sú potrebné na jej fungovanie, aby mohla v hojnej miere produkovať enzýmy a iné zlúčeniny na detoxikáciu.

 

 

S tým vám pomôže tento nápoj. 

Cviklovo-zázvorový nápoj na čistenie pečene

Vaša pečeň nepretržite a neúnavne pracuje na čistení krvi, produkcii enzýmov potrebných na odbúravanie tukov, ukladaní vitamínov a minerálov, a tvorbe hormónov.

 

 

Preto sa veľmi oplatí jesť menšie porcie, vyhýbať sa tučným jedlám plným konzervantov a pripraviť telu také smoothie, aby sa pečeň priebežne regenerovala. 

Na prípravu nápoja na prečistenie pečene potrebujete iba mixér a nasledujúce veľmi bežné ingrediencie, ktoré by ste mali počas diéty konzumovať nepretržite:

  • ošúpaná mrkva
  • malá červená repa
  • centimeter koreňa zázvoru

 

 

Postup:

Vložte ingrediencie do mixéra a rozmixujte ich dohladka.

Ak chcete dosiahnuť krémovejšiu konzistenciu, môžete si mrkvu a cviklu predvariť, prípadne nápoj rozriediť vodou, ak je príliš hustý.

 

 

Tomuto nápoju môžete dodať extra močopudný a detoxikačný účinok, ak pridáte pár lístkov petržlenu.

Prečo práve tieto ingrediencie?

Koreňová zelenina, ako je mrkva a cvikla, je bohatá na antioxidanty, presnejšie na flavonoidy, a tiež obsahuje veľa betakaroténu a vitamínu A.

 

 

Medzi ich rastlinné vlákna patrí pektín, ktorý je schopný prečistiť celý tráviaci systém.

Veľmi účinnou súčasťou smoothie môže byť aj petržlenová vňať, pretože chlorofyl, teda zelené rastlinné farbivo, je nevyhnutný pre fungovanie žlče.

Zázvor je dôležitým prvkom nápoja, vďaka svojmu blahodarným účinkom na trávenie.

 

 

Môže tiež pomôcť pri nadúvaní a kŕčoch. 

Pripravte si tento nápoj a urobíte niečo pre svoje zdravie.

72-hodinová prírodná kúra pre vašu pečeň

 

 

Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v ľudskom tele a jej úloha je nevyhnutná pre dobrú kvalitu života.

Keď tento orgán prestane fungovať, ako má, môže dôjsť k mnohým vážnym ochoreniam, ktoré po čase môžu mať fatálne následky.

Našťastie existujú spôsoby, ktoré stimulujú regeneráciu pečene a pomáhajú ju očistiť od toxínov.

 

 

Postup:

Postup je veľmi jednoduchý.

Stačí, ak do mixéra nalejete 6 šálok vody.

Pridajte 3 bio citróny a 5 stoniek zeleru.

Nakoniec pridajte aj šálku nasekanej petržlenovej vňate.

 

 

Rozmixujte a zmes konzumujte po dobu 3 dní. 

V tomto čase sa snažte vyhýbať ťažkým jedlám, nepite alkohol a pite veľa vody.

Všimnete si, že na konci tejto kúry sa budete cítiť oveľa lepšie a dokonca môžete aj zhodiť pár kilečiek.

Základné vlastnosti zeleru

 

 

Zdravotné benefity zeleru nezahŕňajú len zníženie krvného tlaku.

Táto zelenina je súčasťou rovnakej čeľade ako petržlen a fenikel.

Koreň zeleru je chrumkavý a často sa používa pri varení, do polievok či šalátov.

V závislosti od odrody má mierne slanú chuť.

Preto sa odporúča šťavu zo zeleru miešať so sladkými ovocnými šťavami.

 

 

Nutričné ​​výhody zeleru

Zelerové listy sú bohaté na vitamín A, zatiaľ čo stonky sú vynikajúcim zdrojom vitamínu B1, B2, B6 a C plus draslíka, kyseliny listovej, vápnika, horčíka, železa, fosforu, sodíka a esenciálnych aminokyselín.

Organický sodík obsiahnutý v zeleri sa odporúča na konzumáciu, pretože je pre telo nevyhnutný.

Dokonca aj ľudia citliví na soľ môžu bezpečne konzumovať sodík v zeleri, na rozdiel od kuchynskej soli, ktorá ovplyvňuje ich vysoký krvný tlak.

Hoci väčšina potravín počas varenia stráca svoje živiny, väčšina zlúčenín v zeleri odoláva vysokým teplotám.

 

 

Zdravotné výhody

Konzumácia zeleru pomáha znižovať krvný tlak.

Keď sa zelerová šťava skombinuje so šťavami z iných rastlín, výhody sa zvýšia pri rôznych podmienkach.

Nedávne štúdie ukázali, že zeler by mohol byť účinný v boji proti niekoľkým formám rakoviny.

Výhody zelerovej šťavy zahŕňajú:

 

 

Zníženie kyslosti – dôležité minerály v tejto šťave účinne vyrovnávajú ph krvi v tele a neutralizujú kyslosť.

Tonikum – zelerová šťava pôsobí ako dokonalé tonikum napríklad pre športovcov a po tréningu nahrádza stratené elektrolyty a rehydratuje telo minerálmi.

Prevencia rakoviny – zeler je známy svojimi zlúčeninami, ktoré bojujú proti rakovine a majú úlohu pri zastavovaní vývoja nádorových buniek.

Cholesterol – bolo preukázané, že zelerová šťava účinne znižuje celkový cholesterol, ako aj zlý cholesterol (LDL).

Zápcha – zeler má prirodzený laxatívny účinok a pomáha uvoľniť preťažené nervy.

Zníženie telesnej teploty – pri horúcom počasí a suchom ovzduší sa odporúča vypiť pohár zelerovej šťavy dvakrát až trikrát denne medzi jedlami. Prispeje k normalizácii telesnej teploty.

Diuretikum – draslík a sodík v zelerovej šťave regulujú hladinu tekutín v tele, stimulujú tvorbu moču a pomáhajú odstraňovať prebytočnú tekutinu.

Zápal – polyacetylén v zeleri je úžasný na všetky typy zápalov, ako je reumatoidná artritída, osteoartritída, dna, astma a bronchitída.

Činnosť obličiek – zeler podporuje normálnu činnosť obličiek, prispieva k vylučovaniu toxínov z tela, čím zabraňuje tvorbe obličkových kameňov.

Zníženie krvného tlaku – denná konzumácia zelerovej šťavy počas týždňa môže viesť k výraznému zníženiu krvného tlaku.

Nervový systém – zásadité organické minerály v zelerovej šťave pôsobia upokojujúco na nervový systém, vďaka čomu je zeler ideálnym nápojom pre tých, ktorí trpia nespavosťou.

Chudnutie – odporúča sa konzumovať zelerovú šťavu počas celého dňa. Zníži chuť na sladké a sýte jedlá.

Kamene v močovom mechúre a žlčníku – zelerová šťava pôsobí nielen močopudne, ale pomáha aj odstraňovať žlčníkové a močové kamene.

Odporúčania na konzumáciu zeleru

 

 

Vyberte si zelený zeler, bohatý na chlorofyl.

Uistite sa, že stonky a koreň sú pevné, nie mäkké.

Ak ho chcete skladovať v chladničke, zabaľte zeler do igelitového vrecka alebo mierne navlhčenej handričky.

Nenechávajte ho príliš dlho pri izbovej teplote, aby nezvädol.

Ak sú listy zvädnuté, nastriekajte na ne trochu vody a ochlaďte, aby znovu získali čerstvosť.

Veľa zdravia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie tipy pre zdravie