Banánové pokušenie bez pečenia: Pripravte ho radšej na najväčší plech, je to neskutočná pochúťka!

Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý pripravíte skutočne jednoducho. Podľa potreby môžete upraviť pomer surovín na polovicu, u nás doma je však táto dobrota taká vyhlásená, že ju pripravujem rovno na veľkom plechu! :-)
[mashshare]

Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý pripravíte skutočne jednoducho. Podľa potreby môžete upraviť pomer surovín na polovicu, u nás doma je však táto dobrota taká vyhlásená, že ju pripravujem rovno na veľkom plechu! :-)

Potrebujeme:

200 g kryštálového cukru

1,5 l mlieka

375 g masla

2 bal. vanilkového pudingu

5 lyžíc kukuričného škrobu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g horkej čokolády

200 g mletých vlašských orechov

2 bal. vanilkového cukru

Banány (3-4 kusy)

Maslové sušienky (2 veľké balenia)

500 ml smotany na šľahanie

Citrónovú šťavu

Postup:

Mlieko rozmiešame s cukrom, pudingovými práškami aj kukuričným škrobom. Zmes bez hrudiek preložíme na plameň a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Zmäknuté maslo ušľaháme do peny a po lyžiciach vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu, do druhej orechy a do tretej vanilkový cukor. Takto pripravené krémy vložíme na 20-30 minút do chladničky.

Banány nakrájame na tenké kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli.

Veľký plech alebo podnos vyložíme maslovými sušienkami, navrstvíme na ne orieškový krém, kolieska banánov a opäť sušienky, ktoré jemne zatlačíme. Takto pokračujeme vo vrstevní čokoládového krému, banánov, opäť vrstvou sušienok a poslednou vrstvou krému, banánov a sušienok.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a tú navrstvíme na sušienky. Dezert vložíme odležať do chladničky (ideálne na celú noc) a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Poznámka: prvýkrát som skúšala sušienky namáčať do teplého mlieka, ale po odležaní boli príliš rozmočené. Krásne zmäknú aj bez namáčania.

zdroj: kolaci.biz

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes