Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý pripravíte skutočne jednoducho. Podľa potreby môžete upraviť pomer surovín na polovicu, u nás doma je však táto dobrota taká vyhlásená, že ju pripravujem rovno na veľkom plechu! :-)
Potrebujeme:
200 g kryštálového cukru
1,5 l mlieka
375 g masla
2 bal. vanilkového pudingu
5 lyžíc kukuričného škrobu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g horkej čokolády
200 g mletých vlašských orechov
2 bal. vanilkového cukru
Banány (3-4 kusy)
Maslové sušienky (2 veľké balenia)
500 ml smotany na šľahanie
Citrónovú šťavu
Postup:
Mlieko rozmiešame s cukrom, pudingovými práškami aj kukuričným škrobom. Zmes bez hrudiek preložíme na plameň a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo ušľaháme do peny a po lyžiciach vmiešame do vychladnutého pudingu. Krém rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme rozpustenú čokoládu, do druhej orechy a do tretej vanilkový cukor. Takto pripravené krémy vložíme na 20-30 minút do chladničky.
Banány nakrájame na tenké kolieska a pokvapkáme citrónovou šťavou aby nezhnedli.
Veľký plech alebo podnos vyložíme maslovými sušienkami, navrstvíme na ne orieškový krém, kolieska banánov a opäť sušienky, ktoré jemne zatlačíme. Takto pokračujeme vo vrstevní čokoládového krému, banánov, opäť vrstvou sušienok a poslednou vrstvou krému, banánov a sušienok.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a tú navrstvíme na sušienky. Dezert vložíme odležať do chladničky (ideálne na celú noc) a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Poznámka: prvýkrát som skúšala sušienky namáčať do teplého mlieka, ale po odležaní boli príliš rozmočené. Krásne zmäknú aj bez namáčania.
zdroj: kolaci.biz