Pripravte si doma lahodnú večeru v podobe jemného zapekaného mäsa so syrom a pečenej zeleniny.
Tento recept robievam často, keďže mojim blízkym veľmi chutí.
Jednoduchý recept z yotube kanála Varenie doma Varenie chutné na úžasné zapekané bravčové mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
1 ČL soli
mleté čierne korenie
1 PL korenie na mäso
Na marinádu:
1 PL kukuričného škrobu
1 PL paradajkového pretlaku
200 ml vody
1 cibuľu
mleté čierne korenie
30 ml octu (6%)
papriku
paradajky
rastlinný olej
oregano
4 mozzarelly
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky.
Do každého plátku spravíme zárez približne do polovice hrúbky.
Do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, korenie na mäso.
Lyžicou premiešame.
Zmesou okoreníme plátky mäsa, pridáme aj do zárezu a poriadne rozotrieme.
Do misky nasypeme škrob, pridáme paradajkový pretlak, vodu a lyžicou rozmiešame.
Mäso vložíme do väčšej misy, zalejeme zmesou, prekryjeme fóliou.
Necháme marinovať v chladničke 3-4 hodiny.
Plátky cibule vložíme do misky, pridáme korenie, ocot.
Lyžičkou premiešame a necháme 20 minút odstáť.
Papriku nakrájame na polovicu, odstránime jadierka, do rajčín spravíme zárez v tvare kríža.
Vložíme do alobalu.
Zeleninu potrieme olejom, posolíme a pridáme oregano.
Mäso vyberieme z marinády, uložíme ho na suchý plech.
Do zárezu vložíme mozzarellu a polejeme olejom.
Na vrch mäsa poukladáme cibuľu
Plech s mäsom aj so zeleninou.
Pečieme v predhriatej rúre 35-40 minút pri teplote 180°C.
Mäso servírujeme s pečenou zeleninou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: