Také chutné pečené kuriatko ste ešte nejedli.
Je lahodné a šťavnaté, servírované s fantastickou omáčkou.
Navyše, celý obed si pripravíte naraz v rúre.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Appetizing – Meat Recipes.
Potrebujeme:
1 celé kura
300 g ryže
2 ks mrkvy
1 cuketu
1 a 1/2 červenej papriky
250 ml smotany na varenie
8 g červenej mletej papriky
5 g kurkumy
10 g soli
8 g cesnakového prášku
8 g čierneho mletého korenia
2 ks cibule
200 g paradajok
50 g žltej papriky
20 g cesnaku
50 g petržlenovej vňate
Na omáčku
30 g masla
15 g hladkej múky
200 ml smotany na varenie
20 g cesnaku
5 g čierneho mletého korenia
10 g soli
30 g parmezánu
Postup:
Pripravte si pekáč a vložte doňho prepláchnutú ryžu.
Mrkvu si očistite, pokrájajte na kolieska a vložte k ryži.
Cuketu si umyte, prekrojte pozdĺžne na polovicu a pokrájajte na polovičné kolieska.
Jednu červenú papriku si očistite, pokrájajte na malé kocky a spolu s cuketou vložte do pekáča.
Všetko premiešajte spolu s ryžou.
Kura si prekrojte v strede, aby ste ho mohli viac otvoriť a dobre sa prepieklo.
V miske si zmiešajte všetky koreniny, aj soľ a touto zmesou potrite celé kura.
Cibuľu si ošúpte, vložte do mixéra.
Následne vložte aj pokrájané paradajky a rozmixujte ich spolu.
Žltú papriku a polovicu červenej si umyte, očistite a pokrájajte na kocky.
Papriku si vložte do mixéra spolu s očisteným cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Všetko spolu rozmixujte a zmesou potrite celé kura.
Vyberte si mriežku z rúry, tenké konce stehien prevlečte cez mriežku a zafixujte špáradlami.
Do predhriatej rúry na 180 °C vložte pekáč s ryžovou zmesou a nad neho umiestnite mriežku s kuraťom.
Pečte približne 1 hodinu.
Na panvicu si dajte medzitým rozpustiť maslo a opečte na ňom nadrobno pokrájaný cesnak.
Zaprášte múkou a vymiešajte tak, aby neostali hrudky.
Potom si všetko zalejte smotanou na varenie a vymiešajte na kompaktnú omáčku.
Osoľte, okoreňte, pridajte nastrúhaný parmezán a túto omáčku servírujte k hotovému kuriatku s ryžou.
Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!