Vynikajúci šalátik, ktorého príprava už skutočne nemôže byť jednoduchšia. Namiesto majonézovej zálievky vyskúšajte ľahkú a úžasne lahodnú zálievku z jogurtu, medu a horčice.
Postup:
½ hlávky kapusty (alebo ¼, ak je kapusta veľká)
1 stredne veľkú mrkvu
1 červenú cibuľku
Zálievka:
Šťavu z ½ citróna
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu horčice
150 g gréckeho jogurtu
1 a 1/2 lyžičky olivového oleja
¾ lyžičky medu
Štipku soli
Štipku mletej rasce
Postup:
Kapustu aj očistenú mrkvu nastrúhame, cibuľu nakrájame na tenké prúžky a pridáme k ostatnej zelenine.
Jogurt zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, medom, olejom, soľou, rascou a túto zmes primiešame k zelenine.
Môžeme podávať hneď, ale šalátik je najlepší vtedy, keď sa nechá 1-2 hodiny odležať v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blog.keva