Vynikajúce a veľmi krehké vianočné pečivo, ktoré krásne vyzerá a chutí ešte stokrát lepšie.
Ideo o veľmi jednoduchý, ale skutočne vynikajúci recept na pečivo, ktoré chutí a dlho vám vydrží.
Vďaka pridanému kukuričnému škrobu sú koláčiky oveľa jemnejšie a lahodnejšie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
70 ml oleja
1 čajovú šálku (100 ml) práškového cukru
1 čajová šálka (100 ml) kukuričného škrobu
1 vajce
3,5 pohára hladkej múky
Na máčanie:
Várová čokoláda
Tuk podľa vlastného výberu (margatín, maslo, olej)
Na dozdobenie:
Kokos
Strúhané orechy
Cukrárske zdobenie
Postup:
Roztopené maslo zmiešame s olejom, pridáme vajce, cukor, škrob a rozmiešame.
Postupne pridávame múku.
Vypracujeme jednotné cesto, z ktorého formujeme tvary.
Tvary môžu mať podobu podľa nášho vkusu a chuti.
Môžete použiť len vaše ruky, alebo pokojne aj špeciálne formičky a vykrajovátka.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Pečieme dozlatista, stačí naozaj len pár minút.
Potom ozdobíme pomocou čokoládovej polevy.
Tú pripravíme nasledovne:
Várovú čokoládu dáme do vodného kúpela rozpustiť s trochou tuku.
Pečivko do čokolády namáčame, prípadne ho môžeme pokvapkať.
Nakoniec už len dozdobíme podľa vášho vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: