Výborný tip na dnešný obed.
Ak si chcete dať niečo iné, ako klasické kuracie rezne, tento recept sa oplatí vyskúšať.
Namiesto trojobalu jednoduché cestíčku a namiesto vyprážania pečenie v rúre.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výsledok je skutočne veľmi vydarený.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
3 vajcia
100 g strúhaného syra
1 téglik bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
Soľ
korenie
4 lyžice strúhanky (voliteľné)
Petržlenovú vňať alebo iné zelené bylinky nasekané najemno
Príloha:
Zemiaky pečené/varené
Zemiaková kaša
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na tenšie plátky.
Osolíme, okoreníme.
Potrieme pretlačeným cesnakom.
Mäsko je dobré nechať chvíľu odležať v chladničke.
Ak však nemáte čas, môžete s ním pracovať aj hneď.
Ja dávam odležať na celú noc, vtedy je najlepšie.
V miske zmiešame jogurt s nadrobno nastrúhaným syrom.
Pridáme aj pretlačený cesnak a vajíčka.
Môžeme ešte vmiešať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, alebo iné bylinky podľa chuti.
Kuracie kúsky obalíme v tejto zmesi.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zvyšnú zmes navrstvíme na vrch mäska.
Nakoniec posypeme strúhankou.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 – 220 stupňov asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)