Tento lahodný maslový krém si veľmi jednoducho pripravíte zo žĺtkov a masla.
Môžete ho použiť ako náplň do dezertov, ale je ideálny aj na zdobenie torty, či muffinov.
Je krásne hladký, stabilný a dobre sa s ním pracuje!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Navyše, je vynikajúci aj na spájanie lineckého vianočného pečiva.
Podľa receptu z youtube ho zvládne hravo pripraviť aj začínajúci cukrár.
Potrebujeme:
8 žĺtkov
250 g kryštálového cukru
100 ml vody
330 g masla (izbovej teploty)
voliteľné prísady:
čokoláda
kávový extrakt
vanilka, atď.
Postup:
Cukor si nasypeme do hrnca s hrubším dnom.
Zalejeme ho vodou.
Povaríme na miernom ohni bez toho, aby sme ho miešali, kým nedosiahne teplotu 120 °C.
Ak nemáte teplomer, ponorte doňho vidličku.
Ak z nej sirup pomaly steká a vytvára tenkú líniu, je pripravený.
Kým sa varí sirup, mixérom si vyšľaháme žĺtky dohladka.
Sirup si odstavíme z ohňa, necháme stáť asi pol minúty.
Potom ho tenkým prúdom za stáleho šľahania mixérom zapracujeme do žĺtkov.
Po vmixovaní všetkého sirupu do žĺtkov ich ďalej miešame, kým úplne nevychladnú.
Mala by vzniknúť objemná, nadýchaná, belavá a pomerne stabilná konzistencia.
Postupne pridávame maslo nakrájané na kocky, pričom každú zašľaháme dohladka.
Spočiatku bude krém trochu tekutý, ale postupne bude konzistencia hustnúť a bude stabilnejšia.
Krém je pripravený na použitie!
Ak chcete, môžete ho pred zapracovaním masla ešte dochutiť vanilkovým extraktom, kávovým extraktom, rozpustenou a vychladnutou čokoládou atď.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: