Pani Helena zdieľala úžasný recept na domáce medové kolieska, ktoré nielen krásne vyzerajú, ale ešte lepšie chutia.
Sú fantastické a každý, kto ich ochutnal a videl, doslova onemel od úžasu.
Pripraviť si ich môžete aj vy, ja som to skúsila a sú naozaj úžasné.
Potrebujeme:
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
480 g hladká múka
190 g práškový cukor
90 g maslo
60 g med
2 ks vajce
2 ks žĺtok
1,25 g sóda
Krém:
8 dcl mlieko
2 ks zlatý klas
1 ks žĺtok
150 g kryštálový cukor
200 g maslo (izbová teplota)
Postup:
Zo všetkých surovín si ručne vymiešame cesto.
Cesto rozvaľkáme na tenký plát.
Vykrajujeme kolieska.
Ukladáme ich na vymastený plech.
Pečieme na 200 stupňoch dozlatista, asi 10 min. – sledujeme.
Uvaríme klasický puding – z mlieka, pudingového prášku a cukru.
Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Medzitým si našľaháme zmäknuté maslo.
Do pudingu po vychladnutí zašľaháme po lyžiciach maslo – spolu prešľaháme.
Vznikne nám krém.
500ml smotany vyšľaháme s cukrom na pevnú šľahačku.
Vychladnuté guľaté kolieska plníme pudingovým krémom.
Aby vznikol pekný tvar dávkujte krém za pomoci cukrárskeho vrecka.
Po stuhnutí nanesieme šľahačku.
Prikryjeme druhým kolieskom a zľahka posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)