Luxusný recept na lahodnú tortu z čokoládových sušienok a Fanty.
Už pri prvom súste vaše chuťové poháriky zaplesajú.
Nenáročný recept na netradičný dezert z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g čokoládových piškót
500 ml Fanta nápoja
45 g kukuričného škrobu
Na dekoráciu:
80 g čokoládových piškót
Na krém:
300 g msacarpone
1 pomaranč
150 g práškového cukru
400 ml smotany na šľahanie
15 g pomarančovej kôry
Na polevu:
120 g horkej čokolády
25 ml rastlinného oleja
Na nápoj:
1 limetku
20 g medu
50 g ľadu
150 ml sýtenej vody
100 ml kávy
10 g mäty
Postup:
Na dno tortovej formy (priemer 23 cm) vystlanej papierom na pečenie naukladáme polomáčané piškóty.
Do misky pridáme mascarpone.
Nasypeme práškový cukor.
Mixérom vyšľaháme a potom nalejeme smotanu.
Vyšľaháme hustý krém a do krému nastrúhame pomarančovú kôru.
Z pomaranča vytlačíme šťavu. Cez sitko precedíme do misky s krémom.
Všetko spolu prešľaháme mixérom.
Krém nanesieme na sušienky vo forme a rovnomerne rozotrieme.
Formu vložíme na 20 minút do chladničky.
Do rajnice na sporáku nalejeme Fantu a pridáme škrob.
Na miernom ohni miešame metličkou, kým zmes nezhustne.
Krém nalejeme do formy a zarovnáme.
Dezert vložíme do chladničky na 20 minút.
Limetku nakrájame na plátky.
Plátky limetky vložíme do pohára.
Pridáme med a lyžičkou roztlačíme limetku.
Potom pridáme kocky ľadu.
Nalejeme sýtenú vodu.
Potom pridáme kávu.
Nakoniec ozdobíme mätou.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme čokoládu.
Vložíme do misky, pridáme olej a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Polevu nalejeme na vrch dezertu.
Čokoládové piškóty sušienky nakrájame na štvrtiny.
Ozdobíme nimi vrch torty.
Potom tortu vložíme na 20 minút do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: