Stavím sa, že toto je najlepší recept na koláč, aký dnes objavíte.
Odkiaľ beriem tú drzosť a istotu?
Čerpám len z poznatkov z praxe a skúseností.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď som prvýkrát skúšal tento neodolateľný koláč, vedel som, že som vyhral v kulinárskej lotérii.
Fantastický recept na lahodný krémový koláč z portálu pysznosci.
Keď sa zahryznete do prvého sústa tejto karamelovej dobroty, hneď pochopíte, o čom hovorím.
Odteraz sa žiadne rodinné stretnutie nezaobíde bez tejto dobroty.
Tento lahodný koláč obsahuje len to najlepšie: pudingový krém, kajmak, sušené ovocie, sušienky a piškótové cesto.
Už len pri zmienke o tom sa mi zbiehajú slinky.
Poďme sa teda pustiť do práce.
Na koláč potrebujeme:
Na cesto:
6 vajec
6 PL hladkej múky
6 PL kryštálového cukru
1 PL zemiakovej múky
štipku soli
Na pudingový krém:
1 l mlieka
3 balenia karamelového pudingu bez cukru
100 g kryštálového cukru
200 g masla
Ďalšie ingrediencie:
balenie sušienok
balenie karamelového salka
nesolené arašidy
mandľové lupienky
Postup:
Začneme pudingom, pretože bude musieť vychladnúť. Mlieko nalejeme do hrnca (necháme polovicu pohára).
Pridáme cukor a privedieme do varu.
Medzitým v zvyšnom mlieku rozmiešame karamelový puding, prelejeme do hrnca.
Zohrejeme a premiešame. Keď puding začne bublať a citeľne zhustne, odstavíme ho z ohňa, aby vychladol.
Pripravíme si piškótové cesto:
Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao a zemiakovú múku.
Zvlášť vyšľaháme bielky so štipkou soli.
Potom počas šľahania pridáme cukor, do peny počas šľahania postupne po jednom pridávame žĺtky.
Potom pridáme zmes múky a kakaa, premiešame vareškou.
Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zarovnáme a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Vychladnuté cesto rozdelíme na dve časti.
Jednu časť vložíme späť na plech.
Vychladnutý puding po troškách spájame so zmäknutým maslom.
Polovicu vzniknutej zmesi rozotrieme na cesto v plechu.
Teraz pridáme vrstvu sušienok a potrieme polovicou kajmaku.
Položíme ďalšiu časť sušienok a natrieme druhú polovicu pudingového krému.
Na vrch položíme druhú časť cesta a potrieme karamelovým salkom.
Nakoniec koláč posypeme mandľovými lupienkami a nasekanými arašidmi.
Vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň je koláč pripravený k servírovaniu.
Prajeme vám dobrú chuť!