Vynikajúce, rýchle a čo je najlepšie, cesto môžete skladovať v chladničke pokojne až 5-6 dní.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
200 ml bieleho jogurtu
1 kocku droždia
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžicu soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 vajcia
1 kg hladkej múky (podľa konzistencie cesta môžeme dať viac, alebo menej)
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, mliekom, droždím a vymiesime cesto – hladké a jemné. Cesto vložíme do vymasteného vandlíka, prikryjeme fóliou a skladuje v chladničke. Keď sa rozhodneme vyprážať, jednoducho vyberieme z chladničky, z cesta odoberieme menšiu časť a ponaťahujeme v rukách do tvaru placky. Na vyprážanie stačí trocha oleja – nemusia plávať ako klasické langoše. Cesto, ktoré nevyužijeme, jednoducho vložíme späť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: najboli-recepti