Vynikajúce a rýchle cestoviny na spôsob Stroganov, ktoré sú úplne bez mäsa, ale chutia naozaj vynikajúco.
K príprave potrebujete len pár bežných prísad a približne 15 minút času.
Vynikajúci obed pre celú rodinu je behom chvíle na stole.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 gramov šampiňónov z konzervy (prípadne iných húb)
cestoviny (penne, široké rezance, fusilli)
cibuľu
1 ČL horčice
3 dl kyslej smotany
3 menšie kyslé uhorky
1 PL hladkej múky
0,5 dl vína
2 PL masla
soľ
korenie
Postup:
Cestoviny, napríklad penne alebo široké cestoviny dáme variť do vriacej vody.
Nezabudnite vodu osoliť.
Vyberieme ich asi o minútu skôr, ako je odporúčaný čas na prípravu.
Necháme ich scediť a trošku vychladnúť.
Kým sa nám cestoviny varia, pripravíme si omáčku na spôsob Stroganov.
Cibuľu si ošúpeme.
Nakrájame nadrobno.
Následne si cibuľu speníme na troške masla.
Pridáme nakrájané uhorky.
Pridáme aj šampiňóny, ktoré si nakrájame na plátky.
Restujeme.
Osolíme a okoreníme.
Podlejeme vínom.
Necháme odpariť.
Následne pridáme horčicu a kyslú smotanu.
Dobre premiešame.
Omáčku necháme zovrieť.
Povaríme ju asi 5 minút.
Pokiaľ je príliš riedka, pridáme trošku múky.
Cestoviny pridáme do hrnca s omáčkou.
Spolu povaríme poslednú minútku.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)