Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú chutné a pripravíte ich takmer bez námahy.
Toto je jeden z nich a ak ste milovníkom kapusty, určite ho oceníte.
Táto zapekaná mňamka z kyslej kapusty by mala mať určite čestné miesto medzi vašimi obľúbenými receptami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg zemiakov
400 g mletého mäsa
1 cibuľa
150 g čerstvej kapusty (môžete použiť aj kyslú)
1 ČL soli
čierne mleté korenie podľa chuti
60 – 100 g masla (môžete nahradiť aj masťou)
Postup:
Zemiaky si očistíme, asi 4 väčšie si odložíme bokom.
Ostatné nakrájame na tenké pásiky.
Cibuľu si nakrájame nadrobno.
Kapustu nakrájame na tenké slíže.
Do väčšej misy si dáme pokrájané zemiaky, kapustu a mleté mäso.
Osolíme, okoreníme a dobre zamiešame.
Zapekaciu formu si vymastíme.
Zvyšné zemiaky postrúhame na strúhadle.
Potom ich rovnomerne navrstvíme na dno misy.
Popritláčame, aby vznikol kompaktný základ.
Osolíme.
Na to navrstvíme hmotu zo zemiakov, kapusty a mäsa.
Navrch poukladáme nakrájané maslo a prikryjeme ďalšou vrstvou strúhaných zemiakov.
Popritláčame, uhladíme a poukladáme opäť plátky masla.
Pečieme do zlatista asi 20 minút vo vyhratej rúre pri 200 stupňoch.
Hotovú zapekačku nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod: