Sladká a korenistá chuť veľmi dobre harmonizuje v kuracích prsiach pripravených s medovo-cesnakovou omáčkou.
Milovníci gurmánskych jedál si určite obľúbia tieto medovo-cesnakové kuracie prsia, ktorým sójová omáčka dodáva veľa charakteru.
Fantastický recept na najchutnejšie kuracie prsia v lahodnej omáčke z portálu femina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Chuť je sladká a kyslá zároveň, ako čínske sladkokyslé kuracie prsia.
Ak máte doma hlávku cesnaku, môžete si z nej pripraviť nebeské jedlá: lacná krémová cesnaková polievka je hotová za pár sekúnd.
Na kuracie prsia s medom a cesnakom potrebujeme:
8 PL medu
5 strúčikov cesnaku
2 dkg masla
2 PL hladkej múky
2 PL sójovej omáčky
1 veľké kuracie prsia
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivového oleja
soľ
korenie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na štyri väčšie kúsky.
Na povrchu rezňov spravíme nožom zárezy.
Potrieme ich soľou a korením.
Rezne necháme asi pol hodiny bokom, aby chute prenikli do mäsa.
Po odležaní každý kúsok obalíme v múke.
Na panvici rozpustíme maslo s olivovým olejom.
Vložíme kuracie prsia a začneme ich smažiť.
Kým sa rezne smažia, pripravíme si omáčku.
Nakrájame strúčiky cesnaku.
Prihodíme ich vedľa smaženého mäsa na panvici.
Po minúte pridáme sójovú omáčku a citrónovú šťavu.
V menšej miske zmiešame 1-2 lyžice medu s vodou.
Medovú zmes pridáme do panvice.
Kuracie kúsky otočíme a pečieme asi 10 minút.
Pri servírovaní vyberieme mäso z panvice a na vrch nalejeme lepkavú omáčku.
Prajeme vám dobrú chuť!