Ak vás trápi kašeľ, či zahlienené pľúca, vyskúšajte tento prírodný recept so zázvorom.
Príroda ponúka veľa darov, ktoré môžu byť užitočné v boji proti rôznym chorobám.
Tento recept je darom z nebies, preto si ho určite poznačte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála meine leckere küche.
Účinný nápoj proti kašľu a na čistenie pľúc
Potrebujeme:
kúsok zázvoru
1 l vody
2 klinčeky
1 PL šalvie
1 citrón
1 ČL škorice
1 PL medu
Postup:
Ako prvé si očistíme zázvor a nakrájame ho na malé kúsky.
Vložíme do hrnca, zalejeme vodou a povaríme 10 minút od zovretia.
Pridáme klinčeky, aj lyžicu šalvie.
Prikryjeme a necháme 30 minút lúhovať.
Po uplynutí tejto doby si vytlačíme citrón a nalejeme ho do odvaru.
Nakoniec primiešame ešte lyžičku škorice, precedíme cez sitko a dosladíme medom.
Tento nápoj je veľmi užitočný pri liečbe bronchitídy, na čistenie pľúc od hlienov a posilnenie imunity.
Odporúča sa konzumovať tento nápoj 3-krát denne pred jedlom.
Harmančekový odvar
Do šálky si nasypeme 1 polievkovú lyžicu sušeného harmančeka.
Zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 20 minút.
Následne harmančekový čaj precedíme a pridáme lyžičku medu.
Harmančekový čaj zlepšuje pamäť, zrýchľuje metabolizmus a upravuje hladinu cukru v krvi.
Tento čaj má tiež antibakteriálne účinky a odstraňuje vnútorné zápaly.
Klinčekový nápoj s bobkovým listom, červenou cibuľou a rozmarínom
Klinčeky sa odpradávna používali ako korenie, ale aj v prírodnej medicíne na uľahčenie dýchania a pri ochoreniach dýchacích ciest.
Potrebujeme:
hrsť klinčekov
8 bobkových listov
2 vetvičky rozmarínu
2 červené cibule
1 citrón
vodu
Postup:
Do hrnca si nasypeme asi hrsť klinčekov, pridáme bobkový list, aj vetvičky rozmarínu.
Červená cibuľa je bohatá na cenné minerály a vitamíny, má antimikrobiálne vlastnosti a hlavný prínos majú najmä vrchné vrstvy cibule.
Zalejeme vodou.
Necháme zovrieť.
Cibuľu si ošúpeme, rozložíme ju na vrstvy a pridáme do odvaru.
Varíme asi 5 – 7 minút, potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Precedíme do vhodnej nádoby, pridáme citrónovú šťavu a pijeme denne vždy po jedle.
Uchovávame v chladničke maximálne po dobu 2 dní.
Viac informácií sa dozviete v priloženom videu TU.
Veľa zdravia!