Medové kolieska ku kávičke: Tento týždeň pečiem už tretíkrát a stále ich nemáme dosť!

[mashshare]

Vynikajúce medové pečivko ku kávičke z youtube, aj na sviatočný stôl.

 

 

Príprava je prekvapivo jednoduchá a výsledok zachutní každému.

Toto pečivko vám vydrží skutočne dlho – samozrejme, ak ho nezjete hneď v prvý deň, ako sa to stalo aj u nás :-).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Potrebujeme:

 

20 dkg cukor kryštál

2 ks, celé vajcia

2 lyžice med

1 lyžička sóda bikarbóna

10 dkg palmarín

45 dkg múka hladká

Náplň na lepenie koliesok:

 

 

4 dcl mlieko

2 lyžica múka hrubá

1 bal. cukor vanilkový

20 dkg maslo

podľa chuti cukor práškový

Poleva:

Tmavá čokoláda a tuk

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme cesto.

Postupujeme tak, že všetky suroviny, okrem múky dáme do menšieho hrnca.

Na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí – dávame pozor na pripálenie.

Potom obsah hrnca vylejeme na pripravenú múku.

 

 

Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 2 hodiny odstáť, nemusí byť v chlade.

Po dvoch hodinách cesto rozvaľkáme na hrúbku iba asi 2-3 mm.

Vykrajujeme menšie kolieska, ja robím s priemerom asi 3 cm, kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme asi 7 min, pri teplote 180 – 200 stupňov.

 

 

Pripravíme si plnku:

V mlieku si vymiešame hrubú múku a vanilkový cukor a uvaríme na hustú kašu.

Necháme ju vychladnúť.

 

 

Vyšľaháme si maslo s cukrom.

Ten pridávame podľa chuti, my máme radšej menej sladké a postupne k nemu pridávame vychladnutú kašu.

 

 

Všetko vyšľaháme na hladký krém.

Tým neď zlepujeme kolieska.

Nakoniec máčame v poleve, ktorú si pripravíme rozpusteným čokolády s trochou tuku.

 

 

Môžeme ešte dozdobiť nadrobno nasekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes