Čoko-kocky alebo „grófske kocky“ sú perfektným dezertom na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Vďaka penovému krému a jemnému cestu sa doslova rozplývajú na jazyku. S týmto dezertom počas sviatkov jednoznačne zabodujete.
Potrebujeme:
Na žlté cesto:
4 vajcia
4 lyžice kr. cukru
4 lyžice hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na kakaové cesto:
8 vajec
8 lyžíc kr. cukru
8 lyžíc hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaového prášku
Na krém:
3 bal. čokoládového pudingu
1 l mlieka
9-10 lyžíc kr. cukru
1 lyžica kakaového prášku
200 g masla
Postup:
Žĺtky ušľaháme s 3 lyžicami cukru do svetlej penovej hmoty, postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Bielky ušľaháme so zvyšným cukrom do hustej peny (počas šľahania pridajte niekoľko kvapiek studenej vody, bude mať ešte lepšiu konzistenciu). Žĺtkovú hmotu a sneh opatrne spojíme a cesto navrstvíme na vymastený a vysypaný plech (30×40 cm). Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút.
Čokoládové cesto sa pripraví podobne ako žlté cesto, avšak s tým rozdielom, že do cesta sa primieša kakao a cesto rozdelíme na polovicu a upečieme z neho 2 pláty cesta (pečieme na dvoch plechoch). Upečené pláty necháme vychladnúť.
Z mlieka pudingových práškov a ½ cukru uvaríme hustý puding. Kým puding chladne, zmäknuté maslo ušľaháme so zvyšným cukrom a túto zmes vmiešame do vychladnutého pudingu. Vďaka maslu získa puding nadýchanú konzistenciu.
Na jeden plát kakaového cesta navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme žltým cesto, navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým kakaovým plátom a zvyšným krémom. Časť krému môžeme odložiť bokom na záverečné zdobenie.
Zákusok necháme vychladiť a podávame posypané kakaom, strúhanou čokoládou, alebo kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty