Vyzerajú výborne a chutia ešte lepšie!
Tieto mini koláčiky ku káve, či k čaju podľa receptu z youtube určite vyskúšajte.
Originálna chuť ktorú si zamilujete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
šálka = 150 ml
5,5 pohára hladkej múky
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár oleja
200 g masla
1 vaječný žĺtok
štipku soli
8 g kypriaceho prášku
1 PL kakaa
3 PL mlieka
sezamové semiačka
Postup:
Zmäknuté maslo si dáme do väčšej misy.
Pridáme cukor a vymiešame.
Nalejeme olej, dobre spojíme s ostatnými zložkami a pridáme žĺtok.
Vymiešame.
Múku si zmiešame so soľou, kypriacim práškom a postupne zapracujeme do hmoty.
Vypracujeme si hladké nelepivé cesto, ktoré sa dobre tvaruje ako plastelína.
Rozdelíme si ho na dve časti a k jednej z nich nasypeme kakao, prilejeme mlieko a zapracujeme aj so sezamom.
Jedno cesto si vložíme do mikroténového vrecúška.
Druhé prikryjeme v miske vrchnákom a oba kusy odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Kakaové cesto si potom rozdelíme na 4 časti a z každej vyšúľame hrubší valec.
Na 4 časti si rozdelíme aj bledé cesto, vyformujeme hrubší slíž a potom rozvaľkáme na fólii alebo silikónovej podložke na oválnu placku.
Na tú položíme kakaový valec, orežeme kraje a stočíme.
Takto zrolované cesto potom obalíme v sezamových semiačkach, jemne pritlačíme a nakrájame na trojuholníčky.
Takto postupujeme aj s ostatnými kusmi základného a kakaového cesta.
Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a upečieme pri teplote 175 °C.
Doba pečenia je približne 25 minút.
Video :