Vyskúšajte tento recept z portálu mandarynka na lahodnú domácu nutellu.
Príprava vám nezaberie veľa času a výsledok je naozaj výborný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nutellu môžete použiť aj do dezertov, koláčov či palaciniek.
Vynikajúca je aj na lepenie vianočného lineckého pečiva.
Potrebujeme:
125 g masla
90 g mliečnej čokolády s mletými orechmi
380 g kondenzovaného mlieka
1-1,5 lyžice kakaa
Voliteľné:
Vlašské orechy
Lieskové orechy
Z tohoto množstva získate 500 g domácej Nutelly
Postup:
Maslo vložíme do misky.
Roztopíme ho na sporáku alebo v mikrovlnke.
Pridáme čokoládu.
Odporúčame mliečnu čokoládu, ale môže byť podľa vašej chuti.
Ingrediencie miešame spolu.
V miešaní pokračujeme, kým sa čokoláda neroztopí.
Prilejeme kondenzované mlieko.
Premiešame.
Pridáme kakao a opäť premiešame.
Hmotu nalejeme do väčšieho pohára.
Vložíme do chladničky a necháme vychladiť.
Získame asi 500 g domácej nutelly.
Celá príprava mi zabrala približne 10 minút.
Podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.
Tento domáci čoko krém môžeme uchovať v chladničke dlhšie ako týždeň.
Môžeme ju podávať aj na chlebe alebo pečive a úžasne raňajky sú na svete.
Domáca Nutella je vynikajúca aj do palaciniek, rolád, alebo napríklad na lepenie lineckého pečiva.
Určite skúste tento recept, nám zachutil ešte viac, ako upovaná Nutella z obchodu.
Dobrú chuť!