Bláznivá alebo chudobná torta je pôvodný recept, ktorý sa kedysi bežne pripravoval v období pôstu, alebo jednoducho v časoch kedy nebol v kuchyni dostatok surovín. Jej príprava je vskutku blesková a chutí tak dobre, že určite ju budete pripraviť pravidelne. Jedna z najlepších tort, aké sme kedy jedli!
Potrebujeme:
2 šálky mlieka
2 šálky hladkej múky
1,5 šálky kryštálového cukru
4 lyžičky prášku do pečiva
6 lyžíc kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na krém:
2 šálky mlieka
1 šálku kryštálového cukru
3 lyžice múky
1 vajce
Postup:
Na cesto si najskôr zmiešame všetky suché prísady – múku, kakao,cukor a prášok do pečiva. Do suchých prísad vmiešame teplé mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Stačí premiešať metličkou, šľahanie nie je nutné.
Cesto nalejeme do vymastenej formy, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút.
Na prípravu krému v samostatnom hrnci prevaríme mlieko. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom a múkou. Mlieko zložíme z plameňa a nalejeme doň za stáleho miešania žĺtkovú hmotu. Dobre rozmiešame a potom opäť preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme, kým nezíska hustú konzistenciu.
Upečené cesto jednoducho prerežeme na dve alebo tri časti a natrieme krémom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk