Vynikajúci recept na rýchly hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, ktorý milujeme.
Recept, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie.
Tvaroh a jemné cesto sa vynikajúco dopĺňa s kyselkavým ovocím.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Okrem čučoriedok ho skúste s ríbezľami, malinami alebo černicami.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
½ hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 vajcia
1 van. cukor
1 prášok do pečiva
Voliteľné (ak chcete tmavé cesto):
1 lyžica kakaa
Tvarohová zmes:
250 g jemného tvarohu
1 kyslá smotana
1 vajce
1 lyžica práškového cukru
1 van. cukru
2 lyžice polohrubej múky
štipku soli
Ovocie:
Čučoriedky
Ríbezle
Maliny
Černice…
Postup:
Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.
K jemnému tvarohu, primiešame vajce, cukor, kyslú smotanu, múku a soľ.
Do misky pridáme preosiatu hladkú múku, kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.
V robote, mixérom, ale aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto.
Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.
Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie.
Môžeme ho vymastiť aj tukom.
Na plech rozotrieme kakaové cesto.
Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.
Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.
Ja som zvolila mrazené čučoriedky.
Môžeme použiť nielen ovocie čerstvé, ale aj mrazené, prípadne kompótové, podľa našej chuti.
Hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím.
Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút, podľa potreby.
Keď bude nádherne rozvoniavať, vtedy je ten správny čas.
Koláč necháme vychladnúť.
Hotový koláč môžeme pofŕkať roztopenou čokoládou.
Hrnčekový koláčik tak bude ešte chutnejší a čokoládovejší.
Aj keď je tento koláč jednoduchý a rýchly, jeho chuť vás veľmi milo prekvapí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)