Náhrada za ťažké šaláty s majonézou: Vďaka tomuto receptu nám CVIKLA chutí viac ako zemiaky!

[mashshare]

Predstavujeme vám výborný a jednoduchý šalát, ktorý fantasticky poslúži aj ako večera.

 

 

A nielen to, je to vynikajúce aj ako náhrada za ťažké šaláty so zemiakmi a majonézou.

Doma ho všetci zbožňujeme a pripravujeme na pravidelnej báze.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cvikla je navyše veľmi zdravá potravina a v tejto úprave si ju zamiluje naozaj každý.

Nenáročný recept na lahodný cviklový šalát z youtube kanála Рецепты от мамули.

Potrebujeme:

3 červené repy

1 cibuľu

3 nakladané uhorky

2 vajcia

2-3 strúčiky cesnaku

 

 

petržlenovú vňať

50 ml mlieka

100 ml rastlinného oleja

1/3 ČL soli

1/2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL horčice

1 ČL citrónovej šťavy

Postup:

Na začiatku uvaríme repu.

Uvaríme ju klasicky v osolenej vody domäkka.

Po uvarení a vychladnutí cviklu ošúpeme.

Na hrubom strúhadle nastrúhame do misky.

 

 

Ošúpeme cibuľu.

Nakrájame na kocky.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej.

 

 

Cibuľu zľahka osmažíme.

Osmaženú cibuľu pridáme do misky s cviklou.

Nakladanú uhorku nakrájame na malé kúsky.

 

 

Nakrájanú uhorku pridáme do misky.

Do hrnca vložíme vajcia.

Nalejeme vodu a uvaríme ich na tvrdo.

 

 

Uvarené vajíčka nakrájame na kocky.

Vložíme do misky.

Pridáme nasekaný cesnak.

 

 

Do samostatnej nádoby nalejeme mlieko.

Pridáme olej.

Vyšľaháme ručným mixérom.

 

 

Zmes osolíme.

Pridáme cukor.

Ďalej pridáme horčicu.

 

 

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu.

Mixérom šľaháme asi 30 sekúnd.

Majonézu pridáme do šalátu a dobre premiešame.

 

 

Ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pxabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes