Toto je 100-KRÁT lepšie, ako lístkové cesto z obchodu: Zázračné cesto z 1 kocky tvarohu na všetky sladké dobroty!

Ide o starý a naozaj výborný recept, ktorý je stokrát lepší, ako klasické lístkové cesto. Výborné na štrúdľu a mnohoraké sladké aj slané koláčiky.
[mashshare]

Ide o starý a naozaj výborný recept, ktorý je stokrát lepší, ako klasické lístkové cesto.

 

 

Výborné na štrúdľu a mnohoraké sladké aj slané koláčiky.

Ak robíte otvorené koláče, používajte husté džemy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ideálne domáce bez použitia želírovacieho prípravku, inak hrozí, že vám džem vytečie.

 

 

Prípadne radšej zvoľte zatvorený tvar – napríklad rožteky alebo tvar pirôžkov, tak máte istotu, že náplň ostane vo vnútri.

Potrebujeme:

1 mäkký tvaroh (ideálne v pozlátku, nie vo vaničke! (250 g)

1 Hera (250 g)

250 g polohrubej múky

Náplň:

 

 

tvaroh

mak

orechy

marmeláda

lekvár

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Heru nastrúhame.

 

 

Pridáme tvaroh, múku a vypracujeme jednotné cesto.

S cestom sa dobre pracuje.

Preložíme na pracovnú dosku.

 

 

Rozvaľkáme na plát.

Vykrojíme kolieska, ktoré naplníme.

Okraje dobre spojíme (zatlačíme).

 

 

Prípadne robíme rožteky, šatôčky, vejáriky, alebo iné tvary podľa chuti.

Naukladáme na plech.

Upečieme dozlatista na 200 stupňov.

 

 

Treba ich ale strážiť, upečú sa za pár minút.

Nakoniec pocukrujeme a podávame.

Cesto môžeme robiť aj z väčšej dávky vždy v tomto pomere 1:1:1.

Ja robievam aj z 500 g tvarohu, 500 g múky a 500 g Hery.

 

 

Dá sa piecť aj pri teplote 180 stupňov, to trvá asi 12 minút, pri teplote 200 stupňov stačí 7 minút, ale závisí to od rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Ľubka V.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes