Poháre plné zdravia: Takto skladujem zeleninu CELÝ ROK so soľou aj bez nej!

[mashshare]

Fantastická nakladaná zelenina, ktorú pravidelne konzumujeme a už dlho sa tešíme dobrému zdraviu.

 

 

Recept je neskutočne jednoduchý – z pár druhov zeleniny vykúzlite zdravý a chutný pokrm.

Vynikajúci recept na zdravú nakladanú zeleninu z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 l vody

1 PL soli

bielu kapustu

zrnká čierneho korenia

1 mrkvu

1 červenú papriku

karfiol

jablko

5 strúčikov cesnaku

cviklu

 

 

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu a pridáme soľ. Zamiešame a necháme zovrieť.

Kapustu nakrájame na hrubšie plátky a prekrojíme na polovicu.

Na dno pohára vložíme pár zrniek čierneho korenia.

Pohár naplníme kapustou. Až po okraj zalejeme čistou vodou.

Prikryjeme vrchnákom a pohár položíme na tanier.

 

 

Mrkvu ošúpeme a umyjeme.

Nastrúhame na strúhadle.

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

 

 

Nakrájame na hrubšie plátky.

Karfiol nakrájame na menšie ružičky.

Na dno čistého pohára pridáme mrkvu.

 

 

Potom vložíme plátky papriky.

Nakoniec pridáme karfiol.

Opakujeme, kým nenaplníme pohár.

 

 

Neošúpané jablko nakrájame na väčšie kúsky.

Do samostatného čistého pohára nakrájame cviklu.

Pridáme kapustu, jablko a cesnak.

 

 

Poháre až po okraj naplníme vychladnutým slaným nálevom.

Poháre položíme na taniere.

Prikryjeme viečkami a necháme 2-3 dni pri izbovej teplote.

 

 

Po dvoch dňoch pomocou drevenej špajle uvoľníme bublinky v pohároch.

Po uplynutí doby zopakujeme test so špajľou a keď sa už nebudú uvoľňovať bublinky, vložíme prikryté poháre na 2-3 dni do chladničky.

Po pár dňoch môžeme zeleninu servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes