Vynikajúce, rýchle a také chutné, že za pár minút sa po tejto pochúťke len-tak zapráši. Šťavnaté mäsko, zemiaky a omáčku pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu!
Potrebujeme:
400 g mletého mäsa
2 cibule
1-3 krajce chleba namočené v mlieku
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
12 ks stredne veľkých zemiakov
Kôpor alebo petržlenovú vňať
2 lyžice hrubej múky
Na omáčku:
3 lyžice kyslej smotany
1 lyžicu kečupu
½ šálky vody
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, pridáme pretlačený cesnak, vajce, namočený chlieb, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame. Z tejto zmesi tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v múke a preložíme na misu vymastenú olejom. Zemiaky ošúpeme a uložíme vedľa mäsa – ak máme veľké zemiaky, môžeme prerezať na polovicu. Dobrým nápadom je uložiť zemiaky do stredu misy a fašírky okolo. :-)
Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov a pečieme 20 minút.
Na omáčku zmiešame kečup, smotanu a ½ šálky vody. Pridáme soľ, korenie a zmes prelejeme cez fašírky a zemiaky. Vložíme späť d rúry a pečieme ešte približne 30-35 minút. Posypeme zelenými bylinkami a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bucatareasa