Robievate sušienky pomocou mlynčeka? Pridajte do cesta TÚTO prísadu a nič lepšie ste ešte neochutnali!

Stačí jedna prísada a krehké sušienky z mlynčeka nebudú mať konkurenciu!
[mashshare]

Neuveriteľne chutné strojové sušienky, ktoré si mnohí pamätáme ešte z detstva.

Pozrite sa ako vyladiť ich chuť a doviesť ich k dokonalosti.

Zároveň sa dozviete, akým chybám by ste sa mali pri ich príprave vyvarovať.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krehké sušienky z mlynčeka na mäso môžete dlho uchovávať v kovovej dóze a aj vďaka tomu je to ideálne občerstvenie k popoludňajšej káve alebo čaju.

Vyskúšajte dať na radu z portálu przyslijprzepis a vaše krehké sušienky budú neprekonateľné. 

Nezabudnite pridať citrónovú kôru a bravčovú masť.

 

 

Budú miznúť rýchlosťou blesku a nezostane ani omrvinka.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky (môže byť aj celozrnná)

100 g masla

100 g bravčovej masti

150 g práškového cukru

2 PL citrónovej alebo pomarančovej kôry (v BIO kvalite)

1 ČL sódy bikarbóny

2 vajcia

Postup:

Múku preosejeme a pridáme sódu bikarbónu.

 

 

K suchým ingredienciám pridáme kúsky masla a bravčovú masť.

Nasypeme cukor a pridáme citrusovú kôru, aj vajíčka.

 

 

Cesto miesime len dovtedy, kým sa suroviny nespoja a následne odložíme na 1 hodinu do chladničky.

Pomocou mlynčeka na mäso formujeme sušienky a ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

 

 

TIP: Ak nemáte mlynček na mäso nezúfajte. Stačí si len cesto vyvaľkať na hrubší valček, nakrájať na menšie valčeky, jemne pritlačíme a môžeme urobiť vzor vidličkou. Prípadne si sušienky vykrojte.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút. 

3 chyby pri príprave krehkého cesta

 

 

Je vaše cesto gumové alebo sa lepí?

Nerobte tieto chyby a zakaždým bude dokonalé:

Príliš dlhé miesenie cesta môže vašim sušienkam uškodiť, a preto cesto miesime iba dovtedy, kým sa suroviny nespoja.

 

 

V opačnom prípade začne teplo rúk rozpúšťať tuk, aj vaječné bielky a cesto ostane tvrdé.

Ďalšia chyba, ktorej sa určite vyhnite, je formovanie sušienok z teplého cesta. 

 

 

Krehké cesto potrebuje čas a preto ho nezabudnite nechať odležať minimálne hodinu v chladničke alebo pol hodinu v mrazničke.

Teraz už viete, ako postupovať, aby boli vaše krehké sušienky vždy skutočne krehké.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes