Skvelý recept na cesty, pikniky, dovolenky alebo jednoducho na rýchlu večeru – stačí jednoducho vybrať z pohára, ohriať a podávať s chlebíkom či prílohou. Je to dobrota.
Potrebujeme (množstvo podľa toho, ako veľa mäsa chcete zavárať):
Bravčové plece
Soľ (na 1 kg mäsa približne 20 g soli)
Čierne korenie
Rascu
4-5 strúčikov cesnaku (podľa množstva mäsa)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy (aby sa nám neskôr dobre vošli do pohárov).
Osolíme, okoreníme a preložíme na pekáč. Nakoniec potrieme pretlačený cesnakom a podlejeme vodou.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Počas pečenia podlievame výpekom. podľa potreby pridávame ďalšiu vodu.
Keď je mäso mäkké, jednoducho ho aj s výpekom navrstvíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie a zatvoríme. Potom preložíme do hrnca na zaváranie, zalejme vodou do 3/4 a sterilizujeme približne 20 minút pri teplote 100 stupňov.
Pred použitím nechávam odstáť 2-3 týždne. Skladujeme v chladnejšej pivnici alebo chladničke. Mäsko vydrží pokojne aj viac ako rok, my ho však zlikvidujeme v priebehu leta, je skvelé na cesty, dovolenky a pikniky. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept: redakcia
obr:coocoobook