Máte v chladničke mleté mäsko?
Pripravte si túto roládu z mletého mäsa podľa receptu z Cookrate – Meat Recipies a máte skvelý obed alebo večeru.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (podľa chuti)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
20 ml oleja
1 cibuľu
petržlenovú vňať
40 g strúhanky
40 g majonézy
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
bazalku
Na plnku:
100 g šunky
100 g tvrdého syra
50 g grilovacej omáčky (barbecue)
Postup:
Alobal si potrieme jemne olejom.
Do misy si vložíme mleté mäso (môžu byť aj dva druhy).
Pridáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, čierne korenie, bazalku, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, majonézu.
Všetko dobre premiešame.
Mäsovú zmes navrstvíme na alobal a rozotrieme do rovnomerného obdĺžnika.
Pripravíme si plnku, na ktorú si na kocky nakrájame šunku.
Zmiešame ju s nahrubo postrúhaným tvrdým syrom.
Navrstvíme navrch mletého mäsa, zrolujeme.
A zabalíme do alobalu.
Zabalenú rolku uložíme na plech.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 50 minút.
Po uplynutí tejto doby roládu vyberieme z rúry.
Potrieme grilovacou omáčkou.
A dáme piecť ešte na 10 minút pri teplote 180 °C.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
5 vajec
250 g majonézy
350 g tvrdého syra
1 cibuľu
500 g mletého mäsa
1/2 ČL soli
Postup:
Vajcia si v miske vymiešame s majonézou, pridáme strúhaný syr a dobre premiešame.
Hmotu nalejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.
Medzitým si zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, pridáme soľ a navrstvíme na upečený plát.
Zrolujeme a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: