Delikátny obed v podaní pečených plátkov krkovičky so zeleninou a lahodnou omáčkou.
V jednej zapekacej forme vykúzlite kompletné a dokonalé jedlo, z ktorého budete slintať.
Výnimočný recept na pečenú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej krkovičky
1 kapustu
2 červené papriky
2 veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
1 cuketu
700 ml paradajkovej omáčky
1 PL soli
1 PL mletého čierneho korenia
1/2 PL rasce
1 PL provensálskych bylín
2 bobkové listy
nové korenie
Postup:
Cibuľu nakrájame na polovičné plátky.
Na panvici zohrejeme rastlinný olej.
Vložíme cibuľu.
Medzitým nakrájame papriku na menšie plátky.
Z cukety odstránime konce.
Prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenšie plátky.
Potom nasekáme cesnak.
Keď cibuľa zmäkla, vložíme do panvice papriku a cuketu.
Do nádoby s paradajkovou pastou pridáme cesnak.
Potom pridáme soľ, čierne korenie, bylinky a rascu.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Omáčku nalejeme do panvice so zeleninou, zamiešame a smažíme 10 minút.
Z krkovičky odstránime tuk.
Nakrájame na plátky.
Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na hrubé plátky.
Na dno zapekacej formy naukladáme kapustu.
Pridáme omáčku.
Potom naukladáme plátky krkovičky.
Posypeme čiernym korením a trochou soli.
Celý proces opakujeme, kým sa nám neminú suroviny.
Nakoniec na vrch pridáme bobkový list a nové korenie.
Zapekaciu formu prikryjeme pokrievkou.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 185°C dve hodiny a desať minút.
Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: