Banícka bravčová krkovička: Mäsová pochúťka, za ktorú vás každý muž bude nosiť na rukách!

[mashshare]

Delikátny obed v podaní pečených plátkov krkovičky so zeleninou a lahodnou omáčkou.

V jednej zapekacej forme vykúzlite kompletné a dokonalé jedlo, z ktorého budete slintať.

 

 

Výnimočný recept na pečenú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 kg bravčovej krkovičky

1 kapustu

2 červené papriky

2 veľké cibule

3 strúčiky cesnaku

1 cuketu

 

 

700 ml paradajkovej omáčky

1 PL soli

1 PL mletého čierneho korenia

1/2 PL rasce

1 PL provensálskych bylín

2 bobkové listy

nové korenie

 

 

Postup:

Cibuľu nakrájame na polovičné plátky.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej.

Vložíme cibuľu.

 

 

Medzitým nakrájame papriku na menšie plátky.

Z cukety odstránime konce.

Prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Potom nasekáme cesnak.

Keď cibuľa zmäkla, vložíme do panvice papriku a cuketu.

Do nádoby s paradajkovou pastou pridáme cesnak.

 

 

Potom pridáme soľ, čierne korenie, bylinky a rascu.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Omáčku nalejeme do panvice so zeleninou, zamiešame a smažíme 10 minút.

 

 

Z krkovičky odstránime tuk.

Nakrájame na plátky.

Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na hrubé plátky.

 

 

Na dno zapekacej formy naukladáme kapustu.

Pridáme omáčku.

Potom naukladáme plátky krkovičky.

 

Posypeme čiernym korením a trochou soli.

Celý proces opakujeme, kým sa nám neminú suroviny.

Nakoniec na vrch pridáme bobkový list a nové korenie.

 

 

Zapekaciu formu prikryjeme pokrievkou.

Vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 185°C dve hodiny a desať minút.

 

 

Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes