Pečte mäsko týmto spôsobom a bude mať úplne inú chuť: Vyskúšajte tento recept, bude to koncert pre vaše chuťové poháriky!

[mashshare]

Tieto bravčové plátky na cibuli, ktoré sú zapečené so šampiňónmi, paradajkami a syrom podľa tohoto jednoduchého receptu sú jednoducho famózne.

Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

 

 

Potrebujeme:

3 – 4 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg bravčového rezne

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

300 – 400 g šampiňónov

2 – 3 paradajky

200 g tvrdého syra

Postup:

Cibuľu si očistíme, nakrájame na polovičné kolieska.

 

 

Rozložíme na olejom vymastený plech (1 cibuľu si necháme vcelku na neskôr).

Bravčové karé si nakrájame na hrubšie plátky.

Navrchu každého narežeme mriežku.

 

 

Mäso z oboch strán osolíme, aj okoreníme.

Naukladáme ho na plech na cibuľu. 

 

 

Cibuľu, ktorú sme si odložili si nakrájame nadrobno.

Teraz preložíme na panivcu a orestujeme na troche oleja.

Následne pridáme pokrájané šampiňóny. 

 

 

Orestujeme spolu a osolíme.

Navrstvíme vždy asi 2 lyžice šampiňónov na každý plát mäsa. 

 

 

Paradajky si nakrájame na pol krúžky.

Navrstvíme na šampiňóny.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 50 minút. 

 

 

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Po uplynutí doby pečenia plech vyberieme z rúry.

Každý plát mäsa zasypeme strúhaným syrom. 

Dáme zapiecť ešte na 10 minút pri teplote 200 °C. 

Hotovo, môžeme servírovať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes