Slivky si spájame s jeseňou a chutným koláčom.
Odporúčame vám recept na slivkový koláč, ktorý dopadne vždy výborne.
Úžasný recept na lahodný slivkový koláč z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Slivky sú symbolom jesene a práve vtedy chutia najlepšie.
Ceníme si ich pre ich chuť, ale aj pre blahodarné účinky na náš organizmus.
Slivky majú skvelý vplyv na náš tráviaci a imunitný systém.
Majú tiež protirakovinové vlastnosti a vlastnosti proti starnutiu.
Slivky sú navyše skutočnou vitamínovou bombou.
Dodajú nám aj poriadnu porciu vlákniny a chuti, ktorú máme tak radi.
Slivky sa rozhodne oplatí zaradiť do jedálnička.
Tento recept odporúčam ako jesenný dezert.
Na slivkový koláč potrebujeme:
1,5 šálky polohrubej múky
1/2 šálky zemiakovej múky
1/2 šálky rastlinného oleja
1 PL kakaa
5 vajec
3/4 šálky kryštálového cukru
1/2 kg sliviek
1 ČL sódy bikarbóny
Postup:
Do misky rozbijeme 5 vajec.
Pridáme cukor.
Mixérom vyšľaháme.
Cez sitko preosejeme múku so sódou bikarbónou.
Pridáme olej a krátko premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Do plechu nalejeme polovicu cesta.
Do cesta, ktoré zostalo v miske, pridáme kakao.
Chvíľu miešame.
Kakaovú zmes nalejeme do bieleho cesta.
Na vrch poukladáme na polovicu prekrojené slivky bez jadierok.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!