Najlepší recept na linecké pečivo: Klasika, ktorú nikto neodmietne!

Fantastický recept na linecké pečivo, ktorý využijete nielen počas sviatkov.
[mashshare]

Lepší recept na linecké pečivo rozhodne nenájdete.

Najobľúbenejšia pochúťka, ktorá mizne rýchlosťou svetla.

 

 

Úžasný recept na najchutnejšie linecké pečivo z youtube kanála Gourmandises by Nora.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na krehké cesto:

250 g masla

100 g práškového cukru

100 g kukuričného škrobu

1 vajce

7 g prášku do pečiva

štipku soli

1 balenie vanilkového cukru

400 g hladkej múky

Na dekoráciu:

 

 

tmavú alebo mliečnu čokoládu

bielu čokoládu

džem

práškový cukor

pistácie

jedlé lupene

karamel

 

 

Postup:

Do veľkej misky pridáme zmäknuté maslo.

Nasypeme práškový cukor.

Pridáme vanilkový cukor. Rukou miesime, kým nebude mať zmes krémovú textúru.

Pridáme maslo. Potom pridáme štipku soli.

 

 

Vymiesime.

Nasypeme škrob a rukami zamiesime.

Pridáme prášok do pečiva.

 

 

Postupne po troškách pridávame múku a miesime.

Cesto rozdelíme na dve časti.

Zabalíme do papiera na pečenie a plastového vrecka.

 

 

Cesto vložíme minimálne na hodinu do chladničky.

Po uplynutí doby vyberieme cesto.

Prekryjeme papierom na pečenie a rozvaľkáme do tvaru kruhu.

 

 

Pomocou formičky vykrojíme cesto.

Povykrajované časti poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou.

Vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme asi 10 minút pri teplote 180°C.

Odrezky z cesta vymiesime a rozvaľkáme.

Pomocou oválnej formičky povykrajujeme.

 

 

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť.

Z ďalšieho cesta vykrojíme srdiečka.

Posledné vykrojíme kruhy a upečieme.

 

 

Srdiečka potrieme karamelom a spojíme.

Necháme 15 minúť stuhnúť.

Vo vodnom kúpeli roztopíme 200 g čokolády.

 

 

Roztopenou čokoládou potrieme polovicu srdiečka.

Čokoládu môžeme posypať mletými lieskovými orieškami (prípadne podľa vlastného výberu).

Oválne cesto potrieme karamelom a na vrch položíme zmrznutú čokoládu vyformovanú do tvaru sušienky.

 

 

Kruhové pečivo s vykrojeným kruhom v strede posypeme práškovým cukrom.

Plný kruh potrieme jahodovým džemom.

Preložíme pocukrovaným cestom.

 

 

Na zvyšné kruhové pečivo natrieme rozpustenú bielu čokoládu.

Ozdobíme pistáciami a jedlými lupeňmi ruží (prípadne podľa vlastného výberu).

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes