Vyskúšajte tento vynikajúci dezert, ktorý si pripravíte aj bez použitia rúry.
Kávová špecialita, ktorá ohúri všetkých hostí.
Lahodná textúra sa rozplýva na jazyku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Jednoduché a vynikajúce.
Potrebujeme:
100 g kryštálového cukru
60 ml vody
1 ČL instantnej kávy + 1 PL instantnej kávy
2 vajcia + 1 žĺtok
1 PL vody
1 plechovku kondenzovaného mlieka
290 ml mlieka
1/2 ČL vanilkovej esencie
Postup:
Do hrnca si nasypeme cukor.
Následne nalejeme vodu a primiešame čajovú lyžičku instantnej kávy.
Miešame, kým sa káva nerozpustí.
Hrniec dáme na sporák a zahrievame, kým sa všetok cukor nerozpustí.
Necháme povariť asi 2 – 3 minúty.
Miešajte, kým zmes nezmení farbu na krásnu jantárovú.
Takto pripravenú zmes nalejte do pekáča.
Odložte, kým nevychladne.
V samostatnej miske si vyšľaháme vajcia.
Pridáme kávu, ktorú sme si rozpustili v lyžici vody.
Dôkladne vyšľaháme.
Potom pridáme kondenzované mlieko a normálne mlieko.
Nakoniec ešte primiešame vanilkovú esenciu.
Zmes nalejte na vychladnutý karamel, prikryte alobalom a vložte do hrnca.
Nalejte vriacu vodu tak, aby zakrývala hrniec asi do polovice.
Prikryte pokrievkou a varte asi 1 hodinu.
Po uplynutí tejto doby nechajte dezert vychladnúť.
Potom ho ešte vložte asi na 3 – 4 hodiny do chladničky.
Vyklopíme a môžeme podávať.
Celý postup nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!