Perfektná bábovka – výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.
Túto bábovku robím už roky, je najjednoduchšia a najchutnejšia.
Cesto nie je suché ani hutné, ale je veľmi vláčne a jemné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete, môžete vymeniť kakao za granko a získate tak fantstickú granko bábovku.
Bábovku môžeme preliať čokoládou, prípadne len posypať práškovým cukrom.
Potrebujeme:
1 hrnček cukru
1/2 hrnček oleja
2 vajíčka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček mlieka
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžičku vanilkovej arómy, alebo 1 bal. vanilkového cukru
Kôru z 1 citróna
Voliteľné:
granko
kokos
hrozienka
kúsky čokolády
kakao
Na vrch:
čokoládová poleva
práškový cukor
Postup:
Najskôr vymiešame vajíčka s cukrom.
Postupne prilievame olej.
Vmiešame aj mlieko.
Potom pridávame postupne múku.
Pridáme aj prášok do pečiva a kôru z citróna.
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou.
Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Bábovku pečieme cca 40 min na 200 stupňov.
Každý sa riadi podľa vlastnej rúry.
Ak chceme dvojfarebnú bábovku, časť cesta odoberieme, pridáme kakao a striedavo lejeme do formy.
Prípadne môžeme pridať aj kokos, hrozienka, alebo kúsky čokolády.
Ak chcete inú chuť, namiesto kakaa môžete pridať granko, nezabudnite v takom prípade ale ubrať cukor, aby bábovka nebola až príliš sladká.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)