Pripravte si doma rýchly a nadýchaný čokoládový koláčik, ktorý hravo zvládne každý z vás.
Ak náš recept raz vyskúšate, tak ho už budete pripravovať pravidelne, keďže si túto lahôdku okamžite zamilujete.
Koláč neobsahuje žiadne drahé prísady, dokonca ani smotanu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tajomstvo jeho nadýchanej a super vláčnej piškóty spočíva v jednej tajnej ingrediencii – je ňou obyčajný lacný ocot.
Vynikajúci recept na domáci čokoládový koláč z youtube kanála УЗБЕЧКА ГОТОВИТ.
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
60 g kakaa
1 ČL soli
250 g kryštálového cukru
50 g masla
50 ml rastlinného oleja
3 vajcia
1,5 ČL sódy bikarbóny
10 g prášku do pečiva
300 ml mlieka
1 PL octu
Na polevu:
50 g kryštálového cukru
80 ml mlieka
3 PL kakaa
Postup:
Do misky nasypeme múku.
Pridáme kakao.
Potom nasypeme cukor.
Pridáme sódu.
Potom pridáme prášok do pečiva.
Nakoniec pridáme soľ a metličkou premiešame.
Do zmesi pridáme vajcia.
Nalejeme olej.
Ďalej pridáme rozpustené maslo.
Pridáme mlieko.
Všetko spolu metličkou dôkladne premiešame.
Potom zmes vyšľaháme mixérom.
Pridáme ocot a opäť vyšľaháme.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej formy.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 150°C.
Po upečení vyberieme koláč z formy a odstránime papier.
Do hrnca pridáme cukor.
Pridáme kakao.
Vidličkou premiešame.
Nalejeme mlieko a opäť zamiešame.
Na strednom ohni varíme 5-6 minút.
Polevu nalejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: