Aj vy máte tento rok bohatú úrodu paradajok a neviete čo s nimi?
Medzi najlepšie a najobľúbenejšie spôsoby, ako zužitkovať paradajky, je ich vysušiť.
Existuje veľa spôsobov, ako využiť sušené paradajky – príprava cestovín, šalátov, predjedál a omáčok…
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenáročný recept na domáce sušené paradajky z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.
Potrebujeme:
2,5 kg paradajok
2 hlavičky cesnaku
soľ
kryštálový cukor
tymian
provensálsku bylinnú zmes
rozmarín
300-350 ml olivového oleja
Postup:
Paradajky dôkladne umyjeme.
Odstránime tvrdšiu časť po stonke.
Nakrájame na štvrtiny.
Nakrájané paradajky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesnak ošúpeme.
Strúčiky nadrobno nakrájame.
Paradajky posypeme cukrom.
Potom posypeme soľou.
Nakoniec posypeme bylinkami a tymianom.
Na paradajky naukladáme nasekaný cesnak.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme 1 hodinu pri teplote 130°C.
Po hodine pootvoríme dvierka rúry.
Pečieme ďalšiu hodinu pri teplote 130°C.
Paradajky poukladáme do sterilných pohárov.
Do pohára pridáme vetvičky rozmarínu.
Do rajnice nalejeme olivový olej.
Preložíme na sporák a necháme zovrieť.
Poháre naplníme horúcim olejom.
Potom poháre na pevno uzavrieme viečkom, prekryjeme uterákom a necháme vychladnúť.
Uskladníme na suchom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: