Ak máte doma zemiaky, pripravte si tieto lahodné recepty: Táto technika ovládne svet!

[mashshare]

Rýchle a jednoduché recepty na zemiaky a mleté mäso, ktoré zvládne každý z vás.

Kombinácia mäsa a zemiakov nikdy nesklame a rozhodne nie v takejto delikátnej podobe.

 

 

Fantastické recept na zemiakové pokrmy z youtube kanála Alle Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na recept č. 1 potrebujeme:

3 veľké zemiaky

olivový olej

150 g strúhanej mozzarelly

provensálske bylinky

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

450 g mletého mäsa

2 PL paradajkovej omáčky

1/2 ČL soli

1/2 ČL koriandra

1/2 ČL kari

1 ČL mletej papriky

rozmarín

mozzarellu

 

 

Postup:

Na začiatku ošúpeme zemiaky.

Nakrájame ich na tenké plátky.

Plech potrieme olivovým olejom.

 

 

Plech posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Zemiakové plátky naukladáme cez seba po celej ploche.

Pokvapkáme a potrieme olivovým olejom.

 

 

Zemiaky posypeme provensálskymi bylinkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky.

Na panvici zohrejeme olivový olej.

Pridáme cibuľu a smažíme, kým nie je priehľadná.

 

 

Potom pridáme mleté mäso a cesnak.

Pridáme paradajkový pretlak, soľ, koriander, kari a mletú papriku.

Všetko premiešame a varíme na miernom ohni, kým sa zmes neuvarí.

 

 

Potom do mäsovej zmesi pridáme rozmarín.

Zmes nanesieme na upečené zemiaky.

Vrch posypeme mozzarellou.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Na recept č. 2 potrebujeme:

zemiaky

soľ

maslo

mlieko

1 cibuľu

400 g mletého mäsa

mleté čierne korenie

soľ

hrášok

paradajky

6 tortíl

paradajkovú omáčku

syr

olivový olej

petržlenovú vňať

Postup:

Zemiaky ošúpeme.

Nakrájame a uvaríme.

Do hrnca s uvarenými zemiakmi pridáme maslo a mlieko.

 

 

Zemiaky pretlačíme na kašu.

Cibuľu nakrájame na väčšie kocky.

Vypražíme ju do zlatista.

 

 

V čistej panvici rozpustíme maslo a vložíme mleté mäso.

Mäso smažíme na strednom ohni.

Pridáme čierne korenie, soľ a premiešame.

 

 

Pridáme opraženú cibuľu a zamiešame.

Potom pridáme hrach.

Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú paradajku a všetko spolu premiešame.

 

 

Mäsovú zmes pridáme do hrnca so zemiakovou kašou a premiešame.

Tortilu potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme syrom.

Na polovicu nanesieme mäsovo-zemiakovú zmes, posypeme syrom a placku prehneme.

 

 

Tortily smažíme na olivovom oleji 2 minúty z oboch strán.

Hotové jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes