Výborný a rýchly recept, ktorý nepotrebuje dlhú prípravu.
Krkovička je jemná a lahodná, doslova sa rozpadá na jazyku.
Pre deti robím verziu bez šampiňónov a pálivej papriky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept môžete okrem bravčového mäsa pripraviť aj z kuracieho alebo morčacieho mäsa.
Potrebujeme:
soľ
mletá sladká paprika
korenie
150 g šampiňónov
600 g bravčového mäsa (krkovička, prípadne karé)
2 cibule
3 chilli papriky
2 lyžice kečupu
2 dl vody
6 strúčikov cesnaku
Postup:
Mäso nakrájame na kocky.
Šampiňóny na malé kocky alebo plátky.
Cibuľu nakrájame na kolieska.
Cesnak roztlačíme.
Pekáčik vylejeme trochou oleja.
V mise zmiešame mäso, celé papričky, šampiňóny, cibuľu, cesnak, kečup, korenie, ml.papriku a soľ.
Hotovú zmes dáme do pekáča.
Podlejeme vodou, zarobíme alobalom alebo poklopom a pečieme v rúre asi hodinu.
Po hodine pokrm odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút.
Kto má rád šťavu, tak si mäso po odkrytí trošku podleje a dopečie.
Pečené zemiaky: zemiaky okrájíme a nakrájame na štvrťky, umyjeme a osušíme (aby sa nám neprilepili na pekáč).
Dáme do pekáča, osolíme, posypeme sušeným cesnakom, sladkú ml. paprikou, pokvapkáme olejom, premiešame a upečieme dozlatista.
Poznámka:
Dnes som robila aj verziu bez šampiňónov a papričiek. Piekla som na dvakrát kvôli deťom.
Nemajú radi huby a ostré jedlá im tiež nedávam.
Dcéra je veľmi vyberavá v mäse, ale toto chválila až do neba.