Neodolateľne chutný a zdravý pokrm zo zeleniny a syra, pri ktorom zabudnete na mäso.
U nás toto lahodné jedlo pripravujem takmer každý týždeň, keďže nám neskutočne chutí.
Jednoduchý recept na zdravý zeleninový kastról z youtube kanála Rețete Alese.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 cukety
1 PL soli
3 zemiaky
1 veľkú cibuľu
1 papriku
3 vajcia
1 ČL soli
1 ČL provensálskych bylín alebo oregana
1 ČL mletej papriky
čili vločky
mleté čierne korenie podľa chuti
100 g viacúčelovej múky
zväzok petržlenovej vňate
100 g syra
olivový olej
strúhanku
2 paradajky
100 g strúhaného parmezánu
Na omáčku:
5 PL gréckeho jogurtu
1 ČL dijonskej horčice
kôpor
1 strúčik cesnaku
1 ČL soli
mletú čierne korenie
2 PL citrónovej šťavy
Postup:
Z cukety odkrojíme konce.
Na hrubom strúhadle nastrúhame do misky.
Posolíme a rukami premiešame.
Nastrúhanú cuketu preložíme do sitka v miske.
Necháme 10 minút odstáť.
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Potom zemiaky nastrúhame do taniera.
Dôkladne vytlačíme prebytočnú tekutinu a preložíme do samostatnej misky.
Po uplynutí doby preložíme cuketu a zemiaky do čistej misky.
Cibuľu ošúpeme.
Na tvrdej podložke nakrájame na kocky.
Pridáme do misky so zeleninou.
Z papriky odstránime stonku a jadierka.
Na drobno nakrájame.
Pridáme do misky.
Potom pridáme vajcia.
Posolíme.
Pridáme bylinky a mletú papriku.
Ďalej pridáme čili a čierne korenie.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Pridáme múku a zamiešame.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Pridáme ju do zeleninovej zmesi.
Všetko dobre premiešame.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.
Pridáme do misky.
Zamiešame.
Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.
Posypeme strúhankou.
Zeleninovú zmes vložíme do formy a rovnomerne zarovnáme.
Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme na vrch.
Nakoniec posypeme parmezánom a strúhankou.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-40 minút pri teplote 200°C.
Do menšej misky s jogurtom pridáme horčicu.
Ďalej pridáme nasekaná kôpor a nastrúhaný cesnak.
Posolíme a posypeme čiernym korením.
Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
Lahodnú zapekanú zeleninovú dobrotu servírujeme s omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: