Hoci názov tohto zákusku vám môže pripadať zvláštny, v skutočnosti ide o fantasticky chutný dezert z flexibilného cesta prijímajúceho lievance. V kombinácii s masovým krémom ide o vynikajúcu dobrotu, ktorú len tak ľahko inde nenájdete!
Potrebujeme:
½ l mlieka
1 šálku cukru (200 ml)
250 g hladkej múky
3 lyžice oleja
4 lyžice ľubovolného džemu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice kakaa
2 lyžičky jedlej sódy
Náplň:
½ l mlieka
150 g kryštálového cukru
6 lyžíc hladkej múky
2 val. vanilkového cukru
200 g masla
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame a pomocou šľahača a pri nízkych otáčkach vymiešame hladké cesto. Cesto by malo mať konzistenciu podobnú ako cesto na lievance.
Cesto navrstvíme na 4 rovnako veľké plechy – 20×30 cm – vystlané papierom na pečenie (prípadne pečieme postupne na jednom plechu).
Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov 5-8 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť. Či je cesto upečené ľahko skúsite tak, že naň zatlačíte prstom a cítite pružnú „gumennú“ konzistenciu – je elastické, ale netrhá sa. S upečeným cestom sa ľahko manipuluje.
Na krém rozmiešame 50 g cukru, vanilkové cukre a múku v mlieku a uvaríme hustý puding. Puding môžete uvariť aj z pudingových práškov a cukru, prípadne z múky, gustinu a cukru – je to len na vás.
Zmäknuté maslo ušľaháme so zvyšným cukrom do peny a opatrne vmiešame do vlažného pudingu.
Teraz jednoducho navrstvíme na pláty a naskladáme na seba.
Nakoniec ozdobíme zvyšným krémom, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika