Keď sa vaše zásoby so sladkosťami minú, pripravte si niečo sladké pod zub.
Napríklad bábovku za 5 minút – stačí pridať všetky ingrediencie do misky, premiešať, vložiť do rúry a hotovo!
Jednoduchý a rýchly recept na najjemnejšiu domácu bábovku z portálu newsy.gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 šálku polohrubej múky
1/2 pohára kryštálového cukru
200 g prírodného jogurtu
3 vajcia
50 g masla
3 PL kakaa bez cukru
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor.
Potom pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom vymiešame.
Pridáme jogurt.
Miešame, kým sa suroviny nespoja.
Potom rozpustíme a ochladíme maslo.
Keď maslo vychladne, ale je ešte tekuté, nalejeme ho do cesta.
Znovu dobre premiešame.
Múku preosejeme s práškom do pečiva.
Nasypeme do misky k ostatným surovinám.
Miešame, kým konzistencia cesta nebude jednotná.
V ďalšom kroku cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
Do jedného cesta nasypeme kakao.
Premiešame.
Teraz vezmeme formu na pečenie.
Lyžicou striedavo pridávame kakaové a obyčajné cesto.
Keď je všetko cesto vo forme, môžeme špáradlom vytvoriť jemný mramorovaný vzor.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 175°C.
Pečieme 30-40 minút.
Potom bábovku otestujeme špáradlom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!