Výborné jedlo na ktorom si pochutná celá rodina.
Z cestovín a syra v črievku môžete vytvoriť vynikajúce jedlo.
Je to veľmi rýchle a naozaj fantastické.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Do cestovín môžete okrem slaninky pridať napríklad šunku, varené alebo pečené kuracie mäsko, prípadne párky.
Ja som vyskúšala verziu so šampiónmi podusenými na cibuľke a cestoviny boli tiež fantastické.
Potrebujeme:
500 g cestovín
150 g oravskej slaniny,
1 téglik kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
100 g taveného syra
2 ks cibuľa
trochu mleté čierne korenie
trochu oregana
Štipka soli
muškátového orieška
Voliteľné:
Šunka
Kuracie mäso
Párky
1 strúčik cesnaku
Šampiňóny
Postup:
Pripravíme si suroviny.
Očistíme si a nakrájame cibuľu.
Slaninku nakrájame na kocky.
Nachystáme si panvicu, na ktorej zahrejeme trochu oleja alebo bravčovej masti.
Cibuľu dáme opražiť dosklovita.
Potom pridáme aj slaninku a spolu restujeme.
Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode.
Varíme Al dente, podľa návodu.
Keď sa cibuľka a slanina opražia pridáme tavený syr.
Necháme roztopiť, miešame.
V kyslej smotane rozmiešame pretlačený strúčik cesnaku.
Smotanovú zmes pridáme k prísadám na panvici.
Premiešame a odstavíme, nevaríme.
Ešte môžeme dosoliť a dokoreniť.
Necháme dojsť pod pokrývkou, aby sa chute prepojili.
Potom jednoducho premiešame s cestovinami. je to rýchle a veľmi chutné jedlo!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)