Cuketové palacinky sú obľúbenou pochúťkou hlavne v letných mesiacoch, kedy je sezóna cukety na vrchole.
Pripravte si ich podľa nášho nenáročného receptu a rozhodne nebudete banovať.
Netradičný recept na lahodné plnené palacinky z cukety a zemiaku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 stredné cukety
1 veľký zemiak
350 ml mlieka
3 vajcia
200 g hladkej múky
1 ČL soli
1 ČL rastlinného oleja
Na plnku:
kyslú smotanu
kôpor
jarnú cibuľku
Postup:
Z cukety odrežeme konce.
Na hrubo nastrúhame.
Nastrúhanú cuketu vložíme do misky.
Zemiak ošúpeme.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme do misky s cuketou.
Z nastrúhanej zeleniny vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Do samostatnej misky nalejeme mlieko.
Pridáme vajcia.
Metličkou dôkladne vyšľaháme.
Nasypeme múku.
Opäť premiešame.
Do zmesi pridáme nastrúhanú zeleninu.
Pridáme soľ.
Nalejeme olej.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Na panvici zohrejeme olej.
Naberačkou pridáme cesto a vytvarujeme placku.
Osmažíme z oboch strán do zlatista.
Hotové palacinky naukladáme na tanier.
Na tvrdej podložke nakrájame jarnú cibuľku.
Nasekáme kôpor.
Tretinu palacinky natrieme smotanou.
Pridáme nakrájanú cibuľku s kôprom.
Palacinku zrolujeme, nakrájame na tretiny a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!