Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky.
Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška.
S týmto sa zje každé pečivo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.
Potrebujeme:
2 natvrdo uvarené vajcia
100 g šunky
1 malá cibuľa
1 lyžička horčice
1 kyslá uhorka
3-4 tavené syry
2-3 lyžice majonézy
Ja som pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu a petržlenovú vňať
Voliteľné:
kôpor
údený syr
pálivé korenie
slanina
Postup:
Najskôr si uvaríme vajcia.
Uvaríme ich natvrdo a necháme vychladnúť.
Potom ošúpeme a nakrájame nadrobno – alebo nastrúhame.
Šunku nakrájame nadrobno.
Ak chcete, môžete šunku najradiť slaninkou, prípadne údeným mäskom.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Rovnako si nakrájame nadrobno, alebo nastrúhame kyslú uhorku.
Teraz si všetky prísady zmiešame v miske.
Zvlášť si zmiešame prísady na zálievku – majonézu, horčicu a tavený syr.
Ak chcete, môžete ešte nadrobno nastrúhať aj údený syr, ktorý dodá novú výbornú chuť.
Teraz zálievku zamiešame s nakrájanými prísadami.
Dobre premeišame – môžeme ešte doladiť petržlenkou,kvapkou citrónovej šťavy alebo kôprom.
Takto pripravenú zmes dáme vychladiť.
Najlepšie chutí, keď sa všetky prísady dobre prepoja – ja nechávam minimálne na hodinu v chladničke.
Pozánka je vynikajúca na veku aj na chlebíky – pokojne ju môžete aj so starším pečivkom, prípadne na topinky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)