Dnes dáte do pohárov, zajtra ochutnávate: Kórejské nakladané rajčiny – špecialita z rajčín, cesnaku a výborného nálevu!

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prírpavu a dodajú šmrnc každému pokrmu. My ich doma vyjedáme rovno z pohára.
[mashshare]

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prípravu a dodajú šmrnc každému pokrmu.

 

 

My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Skúste tento rok niečo iné ako kečup a paradajkový pretlak.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tieto paradajky sú podľa mojej rodiny ešte chutnejšie, ako tie čerstvé.

 

 

Úplne ideálne sa hodia napríkald aj ako príloha ku grilovanému mäsku, prípadne ako prísada do domácich hamburgerov.

Potrebujeme:

● Paradajky – 1 kg

● Sladká paprika – 2 ks

● Pálivá paprika – 1 ks

● Kôpor – 1 zväzok

● Petržlen – 1 zväzok

● Cesnak – 4 – 5 strúčiky

 

 

● Soľ – 1 polievková lyžica

● Cukor kr. – 2 lyžice

● Ocot 9% – 2 lyžice

● Rastlinný olej – 50 ml

Postup:

Pripravíme si všetky prísady:

 

 

Kôpor nakrájame najemno.

Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok.

Nakrájame na kúsky.

 

 

Cesnak očistíme a pridáme k paprike.

Všetko spolu rozmixujeme.

Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru.

 

 

Prilejeme tekuté prísady – olej a ocot.

Pridáme aj soľ, cukor.

 

 

Všetko spolu premiešame.

Rajčiny nakrájame na polovice.

 

 

Vrstvíme do pohára striedavo s marinádou.

Zatvorime a ešte pohárom zatrasieme.

Necháme v chlade marinovať 24 hodín.

 

 

Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes