Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prípravu a dodajú šmrnc každému pokrmu.
My ich doma vyjedáme rovno z pohára.
Skúste tento rok niečo iné ako kečup a paradajkový pretlak.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tieto paradajky sú podľa mojej rodiny ešte chutnejšie, ako tie čerstvé.
Úplne ideálne sa hodia napríkald aj ako príloha ku grilovanému mäsku, prípadne ako prísada do domácich hamburgerov.
Potrebujeme:
● Paradajky – 1 kg
● Sladká paprika – 2 ks
● Pálivá paprika – 1 ks
● Kôpor – 1 zväzok
● Petržlen – 1 zväzok
● Cesnak – 4 – 5 strúčiky
● Soľ – 1 polievková lyžica
● Cukor kr. – 2 lyžice
● Ocot 9% – 2 lyžice
● Rastlinný olej – 50 ml
Postup:
Pripravíme si všetky prísady:
Kôpor nakrájame najemno.
Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok.
Nakrájame na kúsky.
Cesnak očistíme a pridáme k paprike.
Všetko spolu rozmixujeme.
Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru.
Prilejeme tekuté prísady – olej a ocot.
Pridáme aj soľ, cukor.
Všetko spolu premiešame.
Rajčiny nakrájame na polovice.
Vrstvíme do pohára striedavo s marinádou.
Zatvorime a ešte pohárom zatrasieme.
Necháme v chlade marinovať 24 hodín.
Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.
Video návod: